Over Piet en Anita Ligthart

Familiebedrijf

Wij zijn een familiebedrijf gespecialiseerd in pioenrozen en telen daarnaast een aantal groenten. Wij leveren momenteel snijbloemen aan FloraHolland locatie Aalsmeer. De groente leveren we direct aan de handel. Van de pioenrozen verwachten wij tussen de 100.000 en 125.000 stelen in de markt te zetten.

Het begin

Na zijn middelbare opleiding startte Piet Ligthart op het bedrijf van zijn vader in Andijk. Hij nam het bedrijf in 1998 over. In 2008 verhuisden wij samen naar onze huidige locatie in Wervershoof. Wij hebben toen de eerste pioenen aangeplant.

Momenteel hebben wij zeven variëteiten:

  • Red Charm
  • Coral Sunset
  • Duchesses de Nemours
  • Sarah Bernhardt
  • Lemon Chiffon
  • Roselette
  • Elsa Sass

Van deze soorten staat een deel onder tunnelkassen. Het aantal hectaren Pioenen breidt jaarlijks uit. In 2016 oogsten we de eerste Roselette en Elsa Sass. Jaarlijks voegen we nieuwe soorten toe.

Naast pioenen telen we groenten en heesters waaronder: paarse bloemkool, oranje bloemkool, Romanesco, spitskool,viburnum en callicarpa. Rode kool hebben we het hele jaar door.

Topkwaliteit door extra aandacht

Onze bloemen en groente krijgen 24 uur per dag de aandacht die ze nodig hebben. In de tunnelkas, onder doek en in de volle grond. Hierdoor weten we een goede spreiding van de oogst te realiseren. De verwerking is volledig handmatig. De pioenen worden zorgvuldig geplozen en zonder zij-scheuten geleverd in bossen van vijf stuks.

Speciale wensen

Heeft u speciale wensen, dan kunt u ook direct bij ons bestellen. Neem dan contact met ons op via ons contactformulier en of bel ons direct op tel. 06-553 903 24.

Heesters van Piet en Anita in Noord Hollands dagblad

Afgelopen vrijdag 14 juli stonden de heesters van Anita Baas en Piet Ligthart in het Noord Hollands Dagblad. In een uitgebreid artikel beschrijft verslaggever Coen van de Luytgaarden hoe Anita en Piet op zoek naar nieuwe teelten in de heesters zijn gestapt.

Lees hieronder het hele artikel: Ligthart lyrisch aan de Liederik, Noordhollands Dagblad 14/7/2017

Piet en Anita in Agrarisch West-Friesland

Het pioenenavontuur van Piet en Anita blijft niet onopgemerkt. Op 5 mei jongstleden plaatst Agrarisch West-Friesland een uitgebreid artikel over het bijzondere telersbedrijf. Sinds het artikel is er veel belangstelling voor de unieke wijze waarop zij hun pioenen, heesters en bijzondere groenten verbouwen. Piet Ligthart hierover:”Wij doen enorm veel met de hand. Onkruid verwijderen bijvoorbeeld. Wij gebruiken nagenoeg geen bestrijdingsmiddelen. Ik denk dat die manier van werken ons product ten goede komt”. Uiteraard vertellen Piet en Anita niet alles in het artikel. “Elke teler heeft zo zijn eigen geheimen, wij ook. Als we collega’s op bezoek krijgen, laat niemand het achterste van zijn tong zien”, aldus Piet.

 

 

http://www.agwf.nl/home/het-pioenenavontuur-van-piet-en-anita

 

Nieuwe lente, nieuwe zeilen

Voor de bloemen en groente van Piet Ligthart begint het nieuwe seizoen goed. Nieuwe zeilen beschermen de kwetsbare stelen tijdens het transport tegen weer en wind. De zeilen hebben ook veel ruimte om de website www.pietligthart.nl extra onder de aandacht te brengen! Toeter maar even als je ons voorbij ziet rijden!

Eerste bossen Red Charm en Coral Sunset

Vandaag zijn bij Ligthart-Baas de eerste bossen Red Charm en Coral Sunset van het jaar geplukt. De pioenen staan er prachtig bij. Als de zon zich ook de komende tijd zo nadrukkelijk laat zien, zullen er spoedig nog vele bossen volgen. Vrijdag gaat de eerste lading naar de veiling.

 

Pioenroos Red Charm

Bos Red Charm pioenrozen

 

Pioenroos Coral Sunset

Coral Sunset in knop

 

 

 

Ligthart-Baas klaar voor de lente

Hoewel het aan het weer nog niet is te merken, ging gisteren de meteorologische lente van start. Daarmee is ook het pioenenseizoen bij Ligthart-Baas begonnen. De tunnels staan weer recht overeind om onze pioenplanten optimaal te beschermen tegen weer en wind.


Nieuw in 2016

Nieuw dit jaar is de pioenroos Roselette. Deze roze pioen heeft in het midden van de bloem gele meeldraden en in het hart rode stampers. De komvormige enkele bloem is elegant gevormd en heeft een ingetogen aanwezigheid. Echt een hele bijzondere bloem vroeg in het seizoen. Prachtig in de vaas.

 

Pioenroos Sarah Bernhardt, eerste oogst in 2015

Dit jaar wordt het eerste oogstseizoen van de Sarah Bernhardt bij Ligthart-Baas. Sarah Bernhardt is een prachtige snijpioen.

Over de Sarah Bernhardt

De Sarah Bernhardt is in een van dé bekendste pioenrozen in Nederland. De dubbele roze pioen is vernoemd naar de beroemde Franse actrice Sarah Bernhardt (1844-1923). De Sarah Bernhardt heeft een overvloed van zachtroze bloemblaadjes, met naar het midden toe enkele karmijnrode penseelstreekjes. Deze populaire klassieke snijpioen is licht geurend.

Pioenroos Elsa Sass vanaf 2016 bij Ligthart-Baas

Vanaf 2016 verwachten we de eerste oogst van de pioenroos Elsa Sass. Elsa Sass is een van de laatste bloemen van het pioenrozenseizoen. Het is een prachtige dubbele witte pioen. Zeer gewild vanwege zijn grote witte bloembladeren en gevulde, komvormige bloemen. Zuiver wit en heerlijk geurend.

Vanaf 2016 ook de pioenroos Roselette bij Ligthart-Baas

De eerste oogst van de pioenroos Roselette verwachten we in 2016. De Roselette is een zeer vroege bloeier.

Over de Roselette

De Roselette is een roze pioen met in het midden van de bloem gele meeldraden en in het hart rode stampers. De komvormige enkele bloem is elegant gevormd en heeft een ingetogen aanwezigheid. Echt een hele bijzondere bloem vroeg in het seizoen. Prachtig in de vaas.

Website www.pietligthart.nl live!

Welkom op de nieuwe website www.pietligthart.nl. Piet Ligthart en Anita Baas hebben een gemengd tuindersbedrijf gespecialiseerd in de teelt van pioenrozen. Naast deze kleurrijke snijbloemen telen ze een aantal bijzondere groenten.

Read More